Klorella

 

Klorella (chlorella pyrenoidosa) on vanhin sellaisenaan säilynyt solu, jossa on tuma. Vaikka klorellasolu on paljain silmin näkymätön, se on silti ominaisuuksiltaan kuin kokonainen kasvi.

Vitamiineista ja kivennäisaineista klorella sisältää mm. A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-, E- ja K-vitamiinia sekä kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, seleeniä ja fosforia.

Lehtivihreää eli klorofylliä ja B12-vitamiinia klorella sisältää enemmän kuin mikään muu kasvi maailmassa.

Lisäksi klorella sisältää merkillistä C.G.F. -kasvutekijää, jolla on solun toimintoja kontrolloiva ominaisuus. C.G.F. -kasvutekijä mm. edistää soluvaurioiden korjautumista, haavojen paranemista (myös esim. vatsa- ja pohjukaissuolihaavat) ja vahvistaa immuunipuolustusta.


Kenellä klorellasta on hyötyä?

Klorellasta hyötyy jokainen, jonka päivittäisestä ruokavaliosta puuttuu vitamiineja ja mineraaleja sekä näiden imeytymistä edistäviä vastavaikuttajia, ja jokainen, jolla vitamiinien ja mineraalien tarve on syystä tai toisesta kasvanut.

Erityisesti lapset (edistää kasvua), ikäihmiset, leikkauksesta, sairaudesta tai onnettomuudesta toipuvat, atoopikot, astmaatikot, laihduttajat, kuntoilijat, kestävyysurheilijat ja jatkuvan fyysisen tai henkisen paineen alla elävät henkilöt saattavat löytää avun klorellasta.

Useiden tutkimustulosten mukaan klorellan soluseinä suodattaa ja liuottaa myrkkyjä ja raskasmetalleja, kuten lyijyä ja elohopeaa, ruoansulatuskanavassa ja poistaa ne elimistöstä. Siksi esimerkiksi korkeille säteilymäärille, ympäristön saasteille, metallien myrkyille ja teollisuuskemikaaleille altistuvat henkilöt hyötyvät klorellasta.

Klorellan sisältämä lehtivihreä edistää punasolujen tuotantoa ja sitä kautta hapen muodostumista elimistössä, joten myös kasvissyöjille klorella on erityisen mainio lisä.

Lisäksi klorella on mukana monissa entsyymitoiminnoissa ja ehkäisemässä erilaisia hermostoperäisiä häiriöitä.

Klorellasoluun on myös todettu sisältyvän suunnaton määrä sellaista informaatiota DNA-RNA-tasolla, joka elvyttää kasvua ja kudosten uusiutumista enemmän kuin mikään ruoka-aine.

Koska Klorella korjaa soluja, se on hyvä valmiste esimerkiksi syövän, allergian ja astman tukihoidossa.

Mitä vaikutuksia klorellalla on?

- parantaa vastustuskykyä
- edistää soluvaurioiden korjautumista
- tasapainottaa aineenvaihduntaa
- edistää suolen toimintaa
- parantaa ruuasta saatujen ravinteiden imeytymistä ja hyväksikäyttöä
- lisää energiaa
- parantaa keskittymiskykyä
- rauhoittaa unta
- helpottaa masennusta ja levottomuutta
- parantaa iho-ongelmia
- raikastaa hengitystä


Klorellajauhe soveltuu käytettäväksi sellaisenaan sekoitettuna veteen, mehuun, keittoihin tai vaikkapa mysliin. Sitä voi käyttää myös ruoanlaitossa ja leivonnassa.