Camelinaöljy

 

Camelinaöljy on Suomessa viljellystä camelinan siemenistä (Camelina sativa) kylmäpuristettua neitsytöljyä. Ei kemikaaleja, ei lisäaineita eikä kuumennusta puristuksen aikana. Se sopii käytettäväksi kaikessa ruoanlaitossa, kuten salaatin päälle, leivontaan, ruskistamiseen, paistamiseen. Tuote säilyy vuoden huoneenlämmössä, 2 vuotta jääkaapissa. Avaamisen jälkeen säilytys jääkaapissa.

Camelinaöljy sisältää omega-3-rasvahappoja 39 %. Se on esimerkiksi noin 80 kertaa enemmän kuin oliiviöljyssä. Esim. rypsiöljy sisältää 10% omega-3-rasvahappoja. Camelinaöljy on suomalainen tuote.

Erinomainen rasvahappokoostumus

Päinvastoin kuin useimmissa muissa kasviöljyissä, camelinassa omega-3-rasvahappojen osuus on suurempi kuin omega-6-rasvahappojen. Suomalaisten ravinnossa on rajallisesti omega-3-rasvahappojen lähteitä, sen sijaan omega-6 rasvahappojen lähteitä on runsaasti.

OMEGA-3- ja OMEGA-6-rasvahappojen määrät eri kasviöljyissä


omega3-6.jpg

 

Camelinassa omega-3- ja omega-6-rasvahappojen suhde on erinomainen ja sen avulla voi tehokkaasti lisätä ruokavaliosta puuttuvia omega-3-rasvahappoja. Ravitsemussuositusten mukaan omega-3-rasvahappoja tulisi saada päivittäin n. 1 %  kokonaisenergiasta eli noin 2-3 grammaa. Camelina on turvallinen, luonnon oma omega-3-rasvahappolähde, jota ei voi nauttia liikaa.

Turvallinen omega-3-lähde

Camelina on helppo ja turvallinen omega-3-lähde, sillä kasviperäisiä omega-3-rasvahappoja ei voi nauttia liikaa.