Acai

 

Acai-marja (Euterpe oleracea) on lähtöisin Amazonin sademetsästä Brasiliasta. Acaita pidetään yhtenä maapallon ravinnerikkaimmista ruoista ja Brasiliassa sitä on käytetty vuosisatoja sen legendaaristen terveysvaikutusten vuoksi. Acai-marjat sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua, vitamiineja (B1, B2, B3, C, E), mineraaleja (mm. rautaa, fosforia, kalsiumia, kaliumia), beetakaroteenia sekä arvokkaita omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja.

Koska päiväntasaajalla niin kasvit, kuin ihmisetkin altistuvat auringon runsaalle UV-säteilylle, on kumpikin lajeista kehittänyt keinoja UV-säteilyltä suojautumiseen. Kasvit suojautuvat säteilyltä antioksidantteina toimivien yhdisteiden avulla, jotka suojelevat myös ihmiskehoa säteilyltä ja hapettumisreaktioilta. Acain antioksidanttipitoisuus onkin äärimmäisen korkea. Tämä sinipigmenttinen marja sisältää arvokkaita fenoliyhdisteitä (katekiinit, epikatekiinit, kversetiinin johdannaiset) sekä antosyaaneja. Uusinmpien tutkimusten valossa acai voi auttaa kehoamme korjaamaan ja muodostamaan kantasoluja, jotka ovat kaikkien solujen pohja.

Acain käyttö

Acai parantaa aineenvaihduntaa ja polttaa rasvaa kehossa - tämän vuoksi se on oiva apu painonhallinnassa. Samalla kun aineenvaihdunta vilkastuu, kehon kuona-aineet lähtevät liikkeelle.

Acai nostaa ja ylläpitää vastustuskykyä. Se sisältää harvinaista antosyaniinia, joka on tärkeä aine silmien terveydelle.