Syövän tukihoito

 

Kehon happo-emästasapainon korjaaminen on oleellinen osa syövänkin tukihoitoa. Liian hapan keho on otollinen kasvu- ja elinympäristö tulehduksille, bakteereille ja jopa kasvaimille.

Myös etenkin kehon tärkeimpien erityselinten, maksan ja munuaisten puhdistus sekä suoliston puhdistus pari kertaa vuodessa ovat hyvä tapa huolehtia kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvoinnista.

Monet yrttivalmisteet sopivat syövän tukihoitoon ja ennaltaehkäisyyn, esim. essiac-yrttiuute, Sutherlandia Frutescens, ruusujuuri, pau d'arco, kissankynsi, gotu kola, ashwagandha ja berberiini.

Vitamiineista B-vitamiinit, C-vitamiini, D-vitamiini ja E-vitamiini ovat tutkimusten mukaan tehokkaita syöpien tukihoitoina. Paljon käytettyjä ravintolisiä ovat myös mm. maca-jauhe, karnosiini ja aprikoosinsiemenet. E-EPA, germanium ja seleeni voivat olla myös avuksi.

Tohtori Hulda Clarkin mukaan loiset eli parasiitit ovat usein syynä syövän syntyyn. Hänen mukaansa kehon puhdistaminen loisista mm. yrttien ja zapperoinnin avulla tuo apua. Kehon puhdistaminen erilaisista myrkyistä kuten raskasmetalleista on myös erityisen  tärkeää.

 

Hyvä lähtökohta syöpäriskin pienentämiseksi on elintapojen muuttaminen terveellisemmiksi. Yksi tärkeimmistä muutoksista on luopua tupakoinnista. Terveellinen ruokavalio on tärkeää, ruokavalion tulisi sisältää runsaasti mm. hyviä ja terveellisiä öljyjä, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja.

 

Vitamiineilla on syöpää vastustavia voimia

 

Ravintolisiä, kuten vitamiineja tutkitaan nykyään aktiivisesti ja niiden positiivisista vaikutuksista erilaisten syöpien tukihoitona on jo saatu melko paljon näyttöä.

E-vitamiini pienentää sairastumisen todennäköisyyttä ainakin eturauhas-, maha-, suu-, kurkku- ja maksasyöpiin.

Runsaasti C-vitamiinia sisältävät ruuat vähentävät erityisesti mahasyövän vaaraa.

D-vitamiini vähentää mm. eturauhas- ja paksusuolisyöpiin sairastumisen riskiä ja ainakin alle 50-vuotiaiden naisten keuhkosyöpää.

B-vitamiini ehkäisee naisten rintasyöpää ja muita syöpiä.

Foolihappo ehkäisee useita syöpälajeja, muun muassa paksusuolen syöpää. Foolihappo toimii elimistössä yhteistyössä B6- ja B12-vitamiinien kanssa. Nämä vitamiinit mm. alentavat kohonnutta homokysteiiniä, joka on liitetty moniin sairauksiin.

VINKKI: Optimaalisen vaikutuksen saamiseksi kannattaa vitamiinit ottaa aamuisin, lukuunottamatta D-vitamiinia, joka vaikuttaa hormonitoimintaan ja otetaan illalla. Kivennäisaineet ja mm. kalaöljy korjaavat elimistöä ja ne kannattaa ottaa illalla, kun keho on levossa.

 

Ravintolisiä ja yrttivalmisteita täsmäaseiksi

 

Luonnon beetakaroteeni ja muut karotenoidit (lykopeeni, luteiini, krypto- ja tseaksantiinit) vähentävät vaaraa sairastua rinta-, rakko-, maha- ja ruokatorvisyöpiin. Lykopeenia on tomaatissa, joka vaikuttaa tehokkaimmin kypsennettynä, öljyssä keitettynä. Karotiineilla on ilmeisesti hyvä synerginen yhteisvaikutus. Pelkällä synteettisellä beetakaroteenilla ei nähtävästi samanlaista syöpää ehkäisevää ja jarruttavaa vaikutusta.

Karnosiini ja E-EPA vähentävät kaikkien syöpätautien vaaraa.

Seleeni vähentää keuhko-, eturauhas- ja paksusuolisyöpien vaaraa.

Vihreä tee, viininlehti ja soija sisältävät monia syövän syntyä ja leviämistä estäviä flavonoideja. Vihreän teen vaikuttavat aineet ovat katekiineja, viininlehden resveratroli ja soijan isoflavonoideja. Vihreän teen ainesosat auttavat syöpäsoluja tuhoamaan itsensä ja lisäksi ne salpaavat syöpäsolujen erittämiä entsyymejä, joiden avulla syöpä kasvattaa itselleen uusia verisuonia. Salpaamalla verisuonten synty syöpä voidaan näännyttää.

Laihduttajien suosimat konjugoitu linolihappo (CLA) ja kalsiumpyruvaatti estävät nekin syöpäsolujen kasvua. Kala- ja helokkiöljyt ovat luonnon kemoterapeuttisia aineita, jotka myös tehostavat vakiohoitoja. Ruisleipä sisältää lignaaneja, jotka kuuluvat syöpää estäviin fytoestrogeeneihin.

 

Monet yrttivalmisteet sopivat syövän tukihoitoon ja ennaltaehkäisyyn

 

Näitä ovat esim. essiac-yrttiuute, Sutherlandia frutescens, ruusujuuri, pau d'arco, kissankynsi, gotu kola ja berberiini. Paljon käytettyjä ovat myös mm. pakurikääpä ja, maca-jauhe. HUOM! Maca tasaa hormonitoimintaa, joten sitä ei suositella käytettäväksi minkään hormoniperäisen syövän hoidossa tai jälkeen eikä myöskään raskauden tai imetyksen aikana.

AC11 -kissankynsiuute
Kissankynsirohdoksesta uutettu AC11 -niminen valmiste on ainutlaatuinen, sillä se aktivoi kehoa korjaamaan jo vaurioitunutta DNA:ta. Kissankynsi ylipäätään parantaa vastustuskykyä ja vahvistaa tulehduskestävyyttä, mutta AC11 on tiettävästi ainoa kapseloitu uutemuoto, joka korjaa kehossa jo syntyneitä vapaiden radikaalien aiheuttamia DNA-vaurioita sekä on täysin vesiliukoinen, mikä tekee siitä erittäin hyvin imeytyvän solutasolla. Etelä-Amerikan intiaanit ovat käyttäneet kissankynsi-rohdosta erilaisten sairauksien, myös syövän, parantamiseen jo 2000 vuotta. Vahva kissankynsi-uute aktivoi kateenkorvan muodostamaan uusia aktiivisia T-soluja, syövän histamiinien kesyttämien tilalle. T-solut ovat kehon luontaisia immuunipuolustajia syöpiä vastaan.

Kversetiini
Allergioiden hoitoon paljon käytetty Kversetiini on luonnon antihistamiini ja sillä on voimakas antioksidanttinen vaikutus. Se tuhoaa vapaita radikaaleja ja salpaa monia tulehdusreaktioihin liittyviä proteiineja sekä estää monien bakteerilajien, virusten ja alkueliöiden kasvua tai tappaa ne kokonaan. Syöpäsolut voivat erittää histamiineja, jotka vaurioittavat viereisten  solujen rakenteita, altistaen myös ne muuttumaan syöpäsoluiksi. Kversetiini hillitsee kehon histamiinitasoja ja vähentää siten soluja rapauttavaa hiljaista tulehdusta.

 

Kehoa on tärkeää huoltaa ja hoitaa

 

Kehon happo-emästasapainon korjaaminen on oleellinen osa syövänkin tukihoitoa. Liian hapan keho on otollinen kasvu- ja elinympäristö tulehduksille, bakteereille ja jopa kasvaimille.

Myös kehon tärkeimpien erityselinten, maksan ja munuaisten, sekä suoliston puhdistus pari kertaa vuodessa on hyvä tapa huolehtia kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvoinnista ja siitä, ettei kuona-aineiden ja myrkkyjen taakka kasva keholle liian suureksi.

 

Loisten ja raskasmetallien puhdistus

 

Tohtori Hulda Clarkin mukaan loiset eli parasiitit ovat usein syynä syövän syntyyn. Hänen mukaansa kehon puhdistaminen loisista mm. yrttien avulla tuo apua. Kehon puhdistaminen erilaisista myrkyistä kuten raskasmetalleista on myös erityisen tärkeää.

Raskasmetallien puhdistuksen voi tehdä koska tahansa, esimerkiksi kerran vuodessa. Meillä kaikilla on raskasmetalleja kehossamme, ellemme ole tehneet ennen mitään puhdistushoitoja tai edellisestä raskasmetallien puhdistuksesta on kulunut aikaa. Mm. korianteriuute yhdessä klorellan kanssa on oiva keino kehon puhdistamiseen.