Marine phytoplankton

Fytoplankton on ravintoa, jonka ihmiskeho pystyy hyödyntämään 100%. Se on erinomaista ravintoa soluille, ja sitä ei tarvitse käyttää kuin pieniä määriä kerralla. Se on grammaa kohden kaikkein ravinteikkain ruoka mitä tunnetaan.

Fytoplankton sisältää kaiken tarvittavan, mitä tarvitaan uuden solun rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

Fytoplankton sisältää kaikista kasviperäisistä lähteistä eniten pitkäketjuisia omega-3 rasvahappoja (EPA, DHA). Fytoplanktonista jopa 60 % on proteiinia. Se sisältää kaikki 22 aminohappoa ja A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, K- ja D-vitamiineja sekä kaikki tuntemamme mineraalit.

Fytoplankton edesauttaa imuunijärjestelmän toimivuutta. Fytoplankton on kalaöljyjä parempi fosfolipidien lähde. Fosfolipidit auttavat kehoamme hyödyntämään omega-3 rasvahappoja, joten sitä kannattaa ottaa yhdessä esim. kalaöljykapselien kanssa, jolloin omega -3- rasvahapot imeytyvät parhaiten.

Fytoplankton läpäisee aivoveriesteen, joten se on hyvää ravintoa myös aivoille.

Fytoplanktonilla on luonnollisesti vahva yhteys rikkiin, joten MSM -rikin nauttiminen yhdessä fytoplanktonin kanssa on suositeltavaa. Tämä yhdistelmä tehostaa kummankin aineen toimintaa ja parantaa esimerkiksi tulehdusta ehkäisevää ja vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä suojaavaa vaikutusta kehossamme.

Fytoplanktonia voi käyttää sellaisenaan tai sen voi lisätä esimerkiksi veden tai smoothien joukkoon.