Klorella (Chlorella)

 

Klorella (Chlorella) on yksisoluisten levien suku. Klorella-levät ovat halkaisijaltaan noin 2—10 μm ympyränmuotoisia leviä. Sen solussa on lehtivihreää ja se näyttää vihreältä kerättäessä. Se on erittäin hyvä yhteyttämään ja lisääntyy nopeasti hiilidioksidin, veden, auringonvalon ja joidenkin mineraalien avulla.

C.G.F. (Chlorella Growth Factor) erottaa klorellan edukseen kaikista muista levistä. Chlorella nelinkertaistaa itsensä vuorokauden välein ja kasvaakin nopeammin kuin mikään ihmisen tuntema kasvi. Kun chlorellaa nautitaan, lisääntyy kudostemme uusiutuminen ja rakentuminen nopeasti. Terveyttämme edistävän bakteerin, Lactobasilliuksen määrä lisääntyy vatsassa (jopa nelinkertaistuu), immuunijärjestelmän toiminta paranee ja keho taistelee tehokkaammin vapaiden radikaalien hyökkäyksiä vastaan. Chlorella auttaa myös rakentamaan tuhoutunutta tai vaurioitunutta hermokudosta ja sitä onkin käytetty erityisesti Alzheimerin- ja Parkinsonin tautia sairastavien tukihoidossa.

Klorellaa on pitkään tutkittu korvaavana ravintona, koska se sisältää paljon proteiinia. Kuivatussa klorellassa on noin 60 prosenttia proteiinia,ja runsaasti erilaisia mineraaleja ja vitamiineja. Chlorellan solu rakentuu kompleksisista polysakkarideista, joiden on todettu stimuloivan interferonien tuotantoa ja omaavan voimakkaita syöpäkasvaimia ehkäiseviä vaikutuksia. Chlorella tukee aivojen ja maksan toimintaa, parantaa ruoansulatusta, auttaa kehon kudosten uudistumisessa ja terveessä painonpudotusprosessissa, vähentää tulehdusta, suojelee säteilyltä, parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja auttaa kehoa poistamaan haitallisia myrkkyjä.

Klorella sisältää A-, B1-, B2-, B6, B12, C-, E- ja K-vitamiinia, mineraaleja, hivenaineita, nikotiinihappoa, pantoteenihappoa, foolihappoa, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, fosforia,  klorofylliä sekä  C.G.F.-kasvutekijää. Klorofylliä on runsaammin kuin missään muussa kasvikunnan lähteessä ja B12-vitamiinia eniten maailmassa per mittayksikkö.

Klorofylli stimuloi kasvua, aineenvaihduntaa ja hengitystä. Se edistää punasolujen muodostumista sekä ravinteiden absorptiota ja hyväksikäyttöä. Se normalisoi aineenvaihduntaa ja edistää suolen toimintaa. Klorofylli, vitamiinit ja hivenaineet sekä C.G.F  vaikuttavat  myös immuunivasteeseen vahvistavasti. Kasvutekijä edistää soluvaurioiden korjautumista ja haavojen paranemista (myös esim. vatsa- ja pohjukaissuolihaavat). Klorellan soluseinä absorboi myrkkyjä ja raskasmetalleja ruoansulatuskanavassa ja poistaa ne elimistöstä.

Vaikka monet klorellan erityisistä ravinto-ominaisuuksista todettiin jo 30-40 vuotta sitten, niin vasta viime vuosikymmenen kuluessa funktionaalisten elintarvikkeiden kehittäjät ovat havainneet klorellasolun kätkevän sisäänsä suunnattoman määrän sellaista informaatiota DNA-RNA-tasolla, joka elvyttää kasvua ja kudosten uusiutumista enemmän kuin mikään ruoka-aine.

Tri David Steenblock Kaliforniassa on luennoinut ja kirjoittanut monista klorellan hyvistä  terveysvaikutuksista nykyajan ihmiselle mm. miksi klorellalla on ainutlaatuinen kyky estää monien myrkkyjen kasaantumista elimistöön ja poistaa niitä suolistosta. (Kirja suomeksi: ”Nykyihmisen suojaravinto ja -lääke”)

”Klorellan hyötyvaikutuksissa on samoja piirteitä kuin kelaatiohoidossa. Haitallisia aineita poistavana klorellan käyttö on suun kautta tapahtuvaa kelaatiohoitoa. Klorellan runsaalla lehtivihreällä, RNA- ja DNA-pitoisuuksilla sekä C.G.F.-kasvutekijällä on kullakin omat kehoa kohentavat ominaisuutensa. Kivennäisaine- ja vitamiinilisäykset kuuluvat osana kelaatioterapian tukihoitoon. Klorellan ohella niitä ei ole mainittu, koska siinä on itsessään molempia. Terveet elämäntavat kuuluvat klorellan ohella itsestään selviin asioihin”, kertoo mm. Sylvi Soini, kirjassaan ”Kivennäisaineiden ja vitamiinien merkityksestä”.