Superruoka, marjat

 

Elämänenergiaa suoraan luonnosta!

Superruuat ovat erittäin ravinnetiheitä luonnon ruoka-aineita. Ne ovat varastoineet itseensä erityisen paljon mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja. Tästä syystä pienikin marja voi olla todellinen ravintoainepommi.

Superruoka parantaa vastustuskykyä, puhdistaa kehoa ja tasapainottaa hormonitoimintaa. Keho saa lisää elinvoimaa ja energiaa. Näiden ruoka-aineiden käytöllä on kasvualueillaan vuosisatoja vanhat perinteet esimerkiksi erilaisten sairauksien hoidossa.

Koska superruuassa on niin paljon ravintoaineita pienessä paketissa, niitä ei tarvitse syödä paljoa kerralla. Elimistö osaa kertoa nopeasti, koska se on saanut tarpeeksi ravintoaineita, eikä ruokaa yksinkertaisesti tee mieli syödä yli tarpeen.

Suuri osa superruoista on vahvan värisiä. Varsinkin vihanneksissa pätee monesti sääntö: mitä tummempi väri, sitä enemmän terveysvaikutteisia ainesosia. Toki poikkeuksiakin löytyy, esimerkiksi maca-jauhe ja pakurikääpä ovat väriltään vaaleita, vaikka ovatkin superruokaa.

SUPERRUOKIEN KÄYTTÖVINKKEJÄ:

Helppo tapa aloittaa tutustuminen superruokiin ja niiden monipuolisiin makuihin on lisätä niitä aluksi pieniä määriä vanhojen ruokailutottumusten joukkoon.

Erilaiset jauheet sekoittuvat hyvin puuron joukkoon ja kuivatut marjat rikastuttavat jogurtteja, viiliä ja jäätelöannoksia. Monet superruuista, erityisesti tietenkin marjat ja mehut sopivat hyvin nautittavaksi sellaisenaan. Pakurikääpäjauheesta voi hauduttaa teetä.

Superruuat säilyttävät arvokkaat ominaisuutensa yleisesti ottaen parhaiten viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa lasipurkissa.