Tauriini

 

Tauriini on rikkiä sisältävä aminohappo, jota keho voi tuottaa metioniini- ja kysteiiniaminohapoista. Kehon oma tuotantoprosessi on kuitenkin hidas tarpeeseen nähden.

L-Tauriini ei sitoudu proteiineihin, vaan esiintyy vapaana aminohappona veressä. Vapaa L-Tauriini on
edellytys vastasyntyneiden aivojen ja hermojen kehitykselle. Tauriinin puute voi aiheuttaa aivojen toiminnallisia häiriöitä, maanis-depressiivisyyttä tai epileptistyyppisiä oireita. L-Tauriini toimii aivojen viestintäaineena, ja säätelee aivolisäkkeen hormonitasapainoa.

Tauriini on vahva antioksidantti, jota esiintyy runsaasti silmän verkkokalvolla. Sitä on käytetty ikääntymiseen liittyvän näön heikkenemiseen.

Tauriini säätelee myös lihasten, sydämen ja aivojen sähköistä toimintaa. Urheilijat käyttävät tauriinia vähentämään ammoniakin tuotantoa. Sitä on käytetty myös ahdistukseen, paniikkihäiriöön ja hermojännitykseen.

Tauriinia tarvitaan sappihappojen muodostumiseen ja elimistön kuona-aineiden ja haitallisten tulehdustekijöiden, erilaisten aineenvaihduntatuotteiden ja haitallisen kolesterolin poistamiseen elimistöstä sapen mukana. Tauriini ehkäisee sappikivien muodostumista, kouristuksia ja sappikipuja.

Tauriinilla ei tiedetä olevan mitään sivuvaikutuksia. Siksi L-Tauriinia voi ottaa aluksi hyvin suurinakin annoksina. Ylimääräinen tauriini erittyy pois virtsan mukana. Siksi L-Tauriinia voidaan käyttää tehokkaina, vesiliukoisina annoksina koko elimistön kudosnesteiden, maksan, sapen ja jopa aivojen puhdistamiseen.

Tauriinin ominaisuudet:

Antioksidanttinen aivosolujen välittäjäaine. Parantaa aivojen, maksan/sapen ja sydämen toimintaa. Parantaa aivojen keskittymiskyky- ja muistitoimintoja. Ehkäisee rytmihäiriöitä. Estää sydänlihaksen ja suoliston tulehduksia. Ehkäisee kouristuksia ja kipua. Suojaa silmien verkkokalvoja ja parantaa hämäränäköä.