Magnesiumkloridi

 

Magnesium on yksi kehomme tärkeimmistä kivennäisianeista. Se osallistuu satoihin eri kehon toimintoihin. Magnesium estää mm. kolesterolin muodostumiseen liittyvää entsymaattista reaktiota, sekä osallistuu rasvahappojen aineenvaihdunnassa olennaisen entsyymin toimintaan.

Magnesiumia poistuu kehosta hikoilemisen kautta. Lähes kaikilla ihmisillä on jonkinasteinen magnesiumin puutos, jonka oireita voivat olla mm. masennus ja paniikkihäiriö, lihaskrampit, väsymys ja unettomuus, tärinä ja vapina sekä erilaiset kiputilat.

Magnesium tehostaa kehon kykyä parantua, koska sillä on soluja uudistava vaikutus. Se parantaa yleistä energiantuotantoa sekä sydämen ja verisuonien terveyttä. Urheilijan elimistö kuluttaa runsaasti magnesiumia, joten urheilijoille magnesiumlisä on usein tarpeen. Magnesium auttaa lihaksia rentoutumaan ja palautumaan rasituksesta.

Magnesium vaikuttaa rauhoittavasti hermostoon ja parantaa unta. Se helpottaa lihaskramppeja, suonenvetoa. Se vahvistaa myös hiuksia ja kynsiä ja on yksi luuston tärkeimmistä rakennusaineista. Lisäksi se estää ylimääräisen kalsiumin kerääntymistä plakiksi verisuoniin. Samalla se siis pienentää myös sydän- ja verisuonitautien ja sydänkohtausten riskiä.

Magnesor Magnesiumkloridiöljy on ulkoisesti käytettävä tehokkaasti imeytyvä magnesium, sopii myös kiputiloihin suoraan kipukohtaan. Magnesiumkloridiöljy ei rasita vatsaa, joten sopii mainioisti myös herkkävatsaisille. Jalkakylvyssä käytettynä se edistää etenkin jalkojen verenkiertoa tehokkaasti ja lievittää väsyneiden jalkojen särkyä.