Riisiproteiini


  • Riittämätön proteiininsaanti johtaa lihaskataboliaan
  • Liikunnan lisääntyessä proteiinin tarve kasvaa
  • Proteiini auttaa painonhallinnassa
  • Ikäihmisten kannattaa huolehtia proteiinin tarpeesta
  • Nopeasti imeytyvä proteiinilisä laskee aterianjälkeistä verensokeria
  • Proteiinia tarvitaan kasvun rakennusaineeksi
  • Proteiinin tarve kasvaa raskauden ja imetyksen aikana

Korkealaatuisen riisiproteiinin vaatimukset

Korkealaatuiset riisiproteiinivalmisteet uutetaan tummasta riisistä ja ne ovat puhdasta 90% kasviperäistä proteiinia. 

Korkealaatuinen riisiproteiini on koko tuotantoprosessin primäärituote, eikä kolmansilta osapuolilta hankittua sivutuotetta ”crude- proteiinia”, joka on käynyt läpi monimutkaisia prosessointeja, kuten korkeita lämpötiloja tai heksaaniliuotuksia. Proteiinijauheita voidaan tuottaa ainakin kahdella tavalla: 

  •  Riisitärkkelysteollisuuden sekundäärituotteesta crude- proteiinista valmistattua proteiinikonsentraattia
  •  Riisistä primäärituotteena uuttamalla valmistettua proteiini-isolaattia

Valmistusprosessissa täytyy olla filtteröintivaihe, sillä lopputuotteessa ei saa olla jäämiä soijasta, maidosta, pähkinöistä, viljoista, kananmunista, kalasta eikä äyriäisistä. Proteiinin valmistamisen yhteydessä siitä täytyy filtteröidä pois myös kaikki antinutrientit, kuten lektiinit. Lopputuotteen täytyy olla hypoallergeeninen, eli se ei saa sisältää mitään allergiaa aiheuttavia aineita.

Jotkut tuottajat käyttävät kuumennusta saadakseen aikaan ruskean värin ja poistaakseen kitkeryyden, kun sokerit ja proteiinit reagoivat keskenään. Korkealaatuinen riisiproteiini on uutettu hellävaroen minimilämmöllä samalla kontrolloiden tuotannon jokaista askelta. Lopputuloksena on luonnollisen makuinen riisiproteiini, ilman riisiproteiinijauheille tavanoimasta kitkeryyttä.

Parhaat makuaineet ovat 100% luonnollisia ja aitoja makuja, kuten vanilja- ja kaakaouutteita. Steviakasvista valmistettu steviauute on turvallinen kaloriton makeutusaine. 

Kun tuotanto on valmis, raakamateriaali testataan useilla laboratoriotutkimuksilla, kuten raskasmetallien, bakteerien ja homeiden osalta. Tällä taataan tasainen korkea laatu. Samalla suoritetaan kattava GMO -tutkinta, jotta voidaan varmistua siitä, ettei raaka materiaalista löydy GMO:ta (geneettisesti manipuloitu organismi). Tämä on erityisvaatimus EU:n alueella tuotettuihin tuotteisiin. Laadukas riisiproteiini on mm. Plantforce riisiproteiini.