MSM-rikki

 

MSM (metyylisulfonyylimetaani) on luonnostaan esiintyvä rikkiyhdiste, jota esiintyy pieniä määriä kehossamme ja monissa ruoka-aineissa. Ruuan jalostaminen ja prosessointi kuitenkin tuhoaa suurimman osan tästä tärkeästä yhdisteestä. Rikki on neljänneksi runsaiten esiintyvä kivennäisaine kehossa, mutta vaikka sitä on runsaasti ravinnossa, puutoksia on havaittu tietyillä ihmisryhmillä. MSM tukee monia rakenteita ja toimintoja kehossa, mm. sidekudoksia, sydäntä, verisuonistoa sekä kehon energiantuotantoa. Lisäksi tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että MSM lievittäisi tehokkaasti ja luonnollisesti kehossa ilmeneviä tulehduksia.

 

MSM on luonnollisen rikin lähde, joka on tärkeä kollageenin muodostumiselle. Kollageeni on vahva valkuaiskuitu, joka takaa hyvin monien sidekudosten, mm. rustokudoksen, ihon, hiusten, kynsien ja monien muiden kehon rakenteiden joustavuuden. MSM saattaa näin ollen olla arvokas niille, jotka pyrkivät ylläpitämään nivelten liikkuvuutta ja terveyttä sekä niille, jotka haluavat edistää ihon, kynsien ja hiusten terveyttä.

Luonnonmukaisen rikin lisäksi MSM sisältää myös metyyliryhmiä, jotka saattavat olla tärkeitä sydämen ja verisuonten terveydelle, erityisesti koska metyyliryhmät ovat tärkeitä vahingollisen homokysteiinin kurissa pitämiseksi veressä. MSM on avainosassa monissa tärkeissä kehontoiminnoissa auttaen hyvän terveyden ylläpitämisessä.

MSM:n käyttö

MSM-ravintolisä soveltuu erityisen hyvin urheilijoille, joilla se lievittää lihasarkuutta ja nopeuttaa lihasvammojen parantumista, koska rikillä on merkittävä rooli tukikudoksia rakentavan kollageenin muodostamisessa.

Siitä voi olla apua myös nivelrikkoon, reumaan, erilaisiin tulehdussairauksiin ja kiputiloihin.

Myös ihon, hiusten ja kynsien kunnosta kiinnostuneiden olisi hyvä nauttia MSM-lisää.

Korkeampina annoksina MSM:lla on saatu terapeuttisia vaikutuksia mm. allergioiden ja astman hoidossa, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa sekä lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa.

 

Useimmat MSM- tuotteet on valmistettu fossiilisesta raaka-aineesta (öljy) ollen näin synteettisiä. Siksi on tärkeää varmistua siitä, että ravintolisänä käytetty MSM on kristallimuotoista ja kasviperäistä (puu) . Luonnolllisesti tällaisen tuotteen imeytyvyys ja hyötysuhde on huomattavasti parempi.

Annostus

1-3 g päivässä aterian yhteydessä eli 1-3 tl. Yhdestä teelusikallisesta saa 1 g:n MSM-rikkiä.

Terapeuttinen annostus 1-3 rkl.

 

MSM-voiteet ja silmä/korvatipat

MSM- ja kolloidihopeaa sisältäviä tippoja voi käyttää erilaisiin tulehdustiloihin, kuten esim. silmätulehduksiin, kuiviin silmiin, korvatulehdukseen.

CalmCream on MSM-voide ja paljon muuta. Orgaanisen rikin ansiosta voide tunkeutuu syvälle ihoon.

Käyttötarkoituksia mm. haavat (myös makuuhaavat ja diabeteksestä johtuvat haavat), palovammat, auringon polttama iho, psoriasis, hyönteisten pistot, sieni-infektiot, märkähaavat, allergiset tulehdukset iholla, akne, leikkaushaavojen paranemisen nopeuttamiseksi, arpikudoksen hoitoon.

Voide hoitaa ja elvyttää ihoa ja edistää paranemista. Sisältää mm. MSM, manteliöljyä, kookosöljyä, A-, E- ja D-vitamiineja, Aloe vera geeliä, kehäkukkaa.
Voide on riittoisa. Ei sisällä säilöntäaineita eikä hajusteita.

CalmCream MSM-voide mainittiin Kotilääkäri lehdessä 1/2010 Yleisönosastolla:

"APUA KUTINAAN

Kotilääkärin marraskuun Kysy meiltä-palstalla nimimerkki "Loppuelämän riesako?" kirjoitti kärsivänsä kutinasta ja punoituksesta. Itse pääsin eroon samanlaisesta vaivasta Calm Cream MSM-voiteella. Sitä myy ainakin Lootuskauppa. Voide on tarkoitettu muun muassa haavoihin, palovammoihin ja sieni-infektioihin. -Kaikkea kokeillut".

Voiteen sisältö:

- MSM 10 %
- emulsivoiva vaha 8 %
- glyserolimonhydraatti 1 %
- glyseriini 1 %
- manteliöljy 1 %
- kookosöljy 1 %
- A-vitamiini 6,250 ky
- E-vitamiini (palmitaattina) 15 ky
- D-vitamiini 750 ky
- Aloe Vera 0,5 %
- kehäkukan uute 0,1 %
- ayurvedauute 3 %
- puhdistettu vesi