Luusto ja nivelet

 

Ravinto, ravintolisät ja luontaistuotteet sekä liikunnan ja levon oikea suhde ovat tärkeimpiä aseita taistelussa nivelvaivoja vastaan. Niiden avulla voidaan ennaltaehkäistä, hidastaa etenemistä ja hoitaa jo olemassa olevia vaivoja.

Vaivoihin puuttuminen jo alkuvaiheessa tärkeää

Esimerkiksi rasvahapot, kivennäisaineista mm. magnesium, kalsium ja pii, vitamiineista mm. C-, D-, E- ja K-vitamiinit sekä antioksidantit hoitavat luustoa ja niveliä. Erityisesti magnesiumkloridilla voi hoitaa kehon kiputiloja paikallisesti.

Myös kehossa mylläävät tulehdukset aiheuttavat nivelkipuja ja luuston kolotuksia. Tulehduksia voi hillitä luontaisesti ravintolisien avulla. Esimerkiksi kurkuma ja MSM-rikki lievittävät kipuja tehokkaasti. Fortodol ja serrapeptaasi ovat hyvä lisä jokaisen nivelvaivaisen ensiapulaukkuun Schindelen mineraalijauheen ohella. Muita hyviä ravintolisiä luustolle ja nivelille ovat mm. asetyyli-l-karnitiini ja alfalipoiinihappo, glukosamiini, Celadrin, L-proliini, mangaani ja boori.

Kehon happo-emästasapainosta huolehtiminen ja säännölliset puhdistuskuurit (munuaiset, maksa, suolisto) vähentävät myös tulehdusta. Kun aineenvaihdunta toimii normaalisti eikä kehoon keräänny kuona-aineita ja bakteereita, koko keho voi paremmin.