Kipu, särky

 

Joka viides suomalainen käyttää tulehduskipulääkkeitä säännöllisesti ja lähes puoli miljoonaa suomalaista käyttää niitä päivittäin. Tulehduskipulääkkeitä ei suositella lainkaan säännölliseen käyttöön.

Tulehduskipulääkkeiden haittavaikutuksia ovat mm. ruoansulatuskanavan ärsytys, yliherkkyysreaktiot, sekä verenvuototaipumus ja munuaisten toimintahäiriöt niille alttiilla henkilöillä. Ne saattavat aiheuttaa mahahaavaa.

Tulehduskipulääkkeille on kuitenkin vaihtoehtoja. On olemassa paljon pehmeitä, luonnonmukaisia tapoja hoitaa kipua. Useilla luontaistuotteilla voi hoitaa kipua myös paikallisesti, suoraan siellä missä kipu on.

Kipu on aina merkki jostakin elimistön epätasapainotilasta. Monesti kipua hoidetaan peittämällä se kokonaan ja keskittymällä pelkästään lievitykseen. Tällöin kivun todellinen alkuperäinen syy jää usein hämärän peittoon eikä siihen puututa.

Kivun aiheuttaja tulisi aina hoitaa. Kivut voivat johtua esimerkiksi jostakin sairaudesta, tulehdustilasta, vitamiini- tai hivenainepuutoksesta, loisista tai ergonomisista tekijöistä.

Magnesor magnesium suoraan kipukohtaan helpottaa monilla kipua kuten selkäsärkyä. Hyviä ravintolisiä kipuun ovat mm. fenyylialaniini, kurkuma sekä pitkäaikaiskäytössä serrapeptaasi ja MSM-rikki sekä Schindelen mineraalijauhe.