Saksanpähkinä

 

Saksanpähkinä on kotoisin Anatoliasta, nykyisestä Turkista, mutta nykyään sitä tavataan ympäri maapallon.

Vaikuttavat ainesosat

Saksanpähkinän lehdissä on runsaasti paranemista edistäviä tanniineja. Ne sisältävät myös naftakinonia ja flavonoideja - hyperosidia ja kversetiiniä - askorbiinihappoa ja eteeristä öljyä. 

Rohdoskäyttö

Saksanpähkinöiden syöminen saattaa suojata sydäntä - tutkimusten mukaan saksanpähkinöiden (tai niiden öljyn) nauttiminen parantaa veren triglyseridiarvoja.

Saksanpähkinän lehtien tanniinit supistavat kudoksia ja edistävät paranemista ja jugloni tuhoaa pieneliöitä. Tutkimukset antavat viitteitä myös siitä, että saksanpähkinän lehdillä on tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia ja että ne vähentävät syöpähoitona käytetyn kemoterapian, solusalpaajahoidon, sivuvaikutuksia. Lehtivalmisteita käytetään ripulin ja suolistotulehdusten hoitoon.  

Saksanpähkinäuute valmistetaan kasvin lehtiosista.

Sisäisen käytön lisäksi saksanpähkinäuutetta voi käyttää ulkoisesti iholle.

Saksanpähkinäuutteen käyttötarkoitukset

Saksanpähkinäuute voi auttaa mm. limakalvotulehduksiin ja kurkkukipuun, loisten häätämiseen, suolistotulehduksiin sekä ripuliin ja kaikenlaisiin verenvuotoihin.

Ulkoiseen käyttöön se sopii iholle levitettynä haavojen ja ihottumien hoitoon sekä myös akneen. Se tukee ihon omia suojaavia toimintoja ja vaikuttaa myös aktiivisesti ihon ennenaikaista ikääntymistä ja ryppyjä vastaan.