Kehon puhdistus

 

Ihannetilanne kehon kannalta on, että elimistö hyödyntää vain ravinnon ja hengitysilman hyvät, tarpeelliset ja terveelliset ainesosat sekä poistaa kehoon kertyneet myrkyt ja kuona-aineet itse. Kuitenkin erilaiset häiriö- ja poikkeustilanteet kuten esim. vääränlainen tai puutteellinen ruokavalio, stressi, fyysiset vaivat ja ympäristötekijät haittaavat elimistön optimaalista toimintaa.

Päivittäin käyttämämme kemikaalit kerääntyvät elimistöön

Erään tutkimuksen mukaan naiset levittävät keholleen päivittäin 515 erilaista kemikaalia erilaisten kauneustuotteiden muodossa. Suurinta osaa kemikaaleja sisältävistä tuotteista käytetään pään alueelle. Miesten käyttämää kemikaalien määrää ei tässä yhteydessä tutkittu, se on varmaankin  vähäisempi, mutta tuskin ihan olematon.

Helpotamme kehomme taakkaa pienentämällä kemikaalien kuormaa esimerkiksi valitsemalla pienempiä määriä kemikaaleja sisältäviä tuotteita. Kemikaalit eivät luonnostaan kuulu ihmiskehoon eikä se aina jaksa niitä kaikkia poistaa. Ne varastoituvat mm. rasvakudokseen.

Kerran tai kahdesti vuodessa olisi hyvä puhdistaa maksaa ja munuaisia, jotka nykyään joutuvat varsin koville yrittäessään selvitä kaikesta, mitä suuhumme laitamme ja muuta kautta elimistöömme saamme.

Kehon puhdistus tehostaa elimistön optimaalista toimintaa

Suoliston puhdistus on tärkeä tehdä säännöllisesti, ettei kuona-aineita keräänny suolistoon liikaa. Kun suolisto on ylikuormittunut, olo on tukkoinen ja väsynyt, jotenkin raskas. Ruuan ravintoaineet eivät imeydy ja vastustuskyky heikkenee.

Tohtori Hulda Clarkin mukaan virukset, bakteerit ja loiset eli parasiitit ovat usein syynä sairauksien syntyyn. Hänen mukaansa kehon puhdistaminen näistä mm. yrttien avulla tuo apua erilaisiin sairauksiin ja mm. kiputiloihin.

Hyviä ravintolisiä kehon puhdistamiseen on lukuisia mm. viherjauheet, korianteriuute, greipinsiemenuute, mausteneilikka, musta saksanpähkinäuute, koiruoho, kurkuma, oregano, oliivinlehtiuute, neem, nonimehu ja pakurikääpä.