Magnesor

Magnesor-magnesiumkloridi

 

Magnesiumin puutokseen, jossa oireina mm. kivut, säryt, stressi, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, suonenvedot, levottomat jalat.

 

MAGNESOR-magnesiumkloridi

Suojaa soluille ja sydämelle

Magnesium on elintärkeä kivennäisaine, joka auttaa ke­hoamme parantumaan sisältäpäin, koska sillä on soluja uudistava vaikutus ja se osallistuu erittäin laaja-alaisesti kehon moniin fysiologisiin toimintoihin. Lähes jokaisella suomalaisella on eriasteinen magnesiumin puutostila. 

Magnesiumkloridi soveltuu hyvin moneen käyt­tötarkoitukseen. Itsehoidossa käytettynä se on nope­avaikutteinen ja turvallinen.

Magnesiumia tarvitaan mm.:

 •  kehon parantumiseen, koska sillä on soluja uudistava vaikutus.
 •  kalsiumin imeytymiseen.
 •  energiatuotantoon sekä sydämen ja verisuonien terveyteen.
 •  rauhoittamaan hermostoa ja parantamaan unta.
 •  ehkäisemään ja parantamaan lihaskramppeja, suonenvetoa, vanhuuden vapinaa ja ikääntymis­sairauksia.
 •  auttamaan erilaisissa iho-ongelmissa, kuten psoriasis ja akne.
 •  vahvistamaan hiuksia ja kynsiä.
 •  poistamaan myrkkyjä kehosta

Magnesiumilla ja erityisesti sen puutteella voi olla kauaskantoisia seurauksia terveydelle.

 •  Magnesiumin puute lisää riskiä sairastua syöpään (lähes kaikilla vakavasti syöpäsairailla voidaan to­deta hypomagnesimia).
 •  Leikkausten jälkeisten komplikaatioiden on to­dettu vähentyneen huomattavasti, kun elimistön magnesiumtasoista on huolehdittu operaatiota ennen   ja sen jälkeen.
 •  Magnesiumista on apua diabeteksen ja metabo­lisen oireyhtymän hoidossa, ja se myös ehkäisee niiden syntyä alentamalla insuliiniresistenssiä. Il­man magnesiumia haima ei pysty tuottamaan riit­tävästi insuliinia kontrolloimaan verensokeria.
 •   Magnesium toimii sydänlihaksen voitelu –ja ravin­toöljynä. Mutta ennen kaikkea se ehkäisee sydän­lihasta kalkkeutumasta.
 •   Moni sydänkohtaus saa alkunsa magnesiumin puutteesta.
 •   Magnesium tasapainottaa kolesterolia ja on vält­tämätön umpieritysrauhasten toiminnalle.
 •   Magnesiumlisä auttaa stressiin ja depressioon, sekä ehkäisee niiden syntyä.
 •   Kalsiumin nauttiminen ilman magnesiumia aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Imeytymätön  kalsium voi varastoitua mihin tahansa kehon  osaan. Niveliin kertynyt  ylijäämä aiheuttaa atriittia, sydämessä se tukkeuttaa  verisuonia ja voi aiheuttaa sydänvaurion. Terveessä solussa on  korkea magnesiumpitoisuus ja matala kalsiumpitoisuus.

Tärkeä kivennäinen urheilijalle

Magnesium on tärkein yksittäinen kivennäinen urheilijan ravitsemuksessa. Kiihtyneen aineenvaihdunnan ja kohonneen lihasrasituksen seurauksena magnesiumia poistuu urheilijan elimistöstä nopeammin ja enemmän kuin muilla ihmisillä. Energiankulutuksen lisääntyminen lisää magnesiumin tarvetta. Magnesiumin puutos alentaa aineenvaihdunnan tehokkuutta ja lisää hapenkulutusta ja pulssia.

Magnesorin hyödyt

Magnesorin käyttö on turvallista, eikä yliannostus­vaaraa ole. Magnesor imeytyy iholta nopeasti ja te­hokkaasti suoraan verenkiertoon, josta solut ottavat käyttöönsä vain sen määrän magnesiumia, jota keho tarvitsee. Magnesor on puhtain ja parhaiten imeytyvä magnesiumvalmiste. Ihon kautta imeytyvä magne­sium ei rasita maksaa, munuaisia eikä suolistoa. Suun kautta nautitusta magnesiumista elimistö pystyy hyö­dyntämään arviolta vain alle puolet. Magnesorin käyt­tö ei aiheuta löysää vatsaa, kuten oraalisesti nautitut magnesiumvalmisteet.

Magnesor-magnesiumkloridisuihkeen käyttö

Magnesoria suihkutetaan hieman iholle ja hierotaan, kunnes se on imeytynyt. 20 minuutin kuluttua se on tehnyt tehtävänsä. Se kannattaa jättää iholle mahdollisimman pitkäksi aikaa. Magnesor sopii hyvin käytettäväksi ennen nukkumaanmenoa, jolloin se saa vaikuttaa koko yön iholla.

Ensimmäistä kertaa käytettäessä tuotetta kannattaa kokeilla pienelle alueelle ja katsoa miten iho reagoi. Mikäli iholla tuntuu pistelyä tai esiintyy punoitusta, nestettä kannattaa laimentaa, kunnes iho tottuu tähän 'tiivistettyyn muinaiseen meriveteen'. Magnesoria voi suihkuttaa minne tahansa, mutta silmiä ja limakalvoja tulee varoa. Laimennettuna se on hyvä deodorantti ja suuvesi.

Magnesor-öljyä voidaan käyttää myös erilaisissa kylvyissä. Sopii hyvin käytettäväksi myös mm. hieronnan tai vyöhyketerapian jälkeen.

Ainesosat: vesi, magnesiumkloridi, geelissä lisäksi hydroksipropyylitärkkelysfosfaatti.

Magnesiumpitoisuus on suihkeessa 31%, geelissä 30%. 1 tl suihketta vastaa 2 g magnesiumkloridia, 1 tl geeliä vastaa 1,93 g magnesiumkloridia.