Kolloidihopeavesi

 

EU:ssa kolloidihopeaveden luokittelu ja tutkimus ovat kesken puutteellisten asiakirjojen vuoksi. Tällä hetkellä EU:n sisällä kolloidihopeavettä suositellaan siksi vain ulkoiseen käyttöön.

Mitä kolloidihopea on?

Kolloidinen hopea koostuu hopeahiukkasista vedessä. Kehomme muuttaa kaikki lääkkeet ja ravinteet kolloideiksi ennen käyttöä. Hopea on luonnollinen mineraali. Oikein valmistettuna se on myrkytön. Hopea tekee tehottomaksi entsyymin, jota useimmat mikro-organismit tarvitsevat käyttäessään happea aineenvaihdunnassaan, joten ne tukehtuvat ja kuolevat pian jouduttuaan alttiiksi kolloidihopealle.

Kolloidihopea hoitaa ihoa

Kolloidihopeavesi sopii hyvin erilaisten ihovaurioiden hoitoon. Sitä voidaan käyttää silmä- ja korvatippoina - esimerkiksi Itävallassa ja Saksassa sitä käytetään sairaaloissa vastasyntyneiden lasten silmätippoina ehkäisemään synnytyksenjälkeisiä tulehdustiloja.

Palovammojen hoidossa kolloidihopea on hyvä apu ja sitä voi levittää myös auringonpolttamalle iholle helpottamaan oloa sekä itikanpuremien aiheuttamaan ihoärsytykseen.

Hopea tappaa nopeasti bakteereita vedessä

Hopea tappaa nopeasti bakteereja vedessä ja säilyttää veden puhtaana pitkiä aikoja. Uima-altaissa suodattimien hopea pitää veden kirkkaana ja puhtaana ilman tavanomaisia desinfioimisaineita. Se on luonnon antibiootti.

Hopeakolloideja löydetään biologisesti viljellyistä elintarvikkeista.

Käyttötarkoituksia:  hyönteisten puremat, auringon polttama iho, palovammat,  säärihaavat, päänahan sairaudet, partasieni, jalkasieni,  vaippaihottuma. Kolloidihopeavesi on  tehokasta laitet­tuna laastariin tai sideharsoon haavoja hoidettaessa.

Kaupallinen ja muu käyttö: nesteiden jäädyttäminen, dialyysikoneen desinflointi, leikkausnesteet ja emulsiot, suuret vesitankit, jäähdytyslammikot, veden uu­delleenkäyttö, desinfiointi, uima-allasveden puhdistaminen, juomaveden puhdistaminen.


Kolloidihopeaveden annostusohjeita

Kolloidihopeavettä voidaan käyttää ulkoisesti EU:n alueella ja EU:n ulkopuolella sitä käytetään myös sisäisesti.

Ulkoisesti: esimerkiksi suihkepullosta vammautuneeseen kohtaan, imeyt­tämällä laastariin, vanuun jne. tai tiputtamalla esimerkiksi silmiin. Silmätulehdus: 2 tippaa molempiin silmiin. Korvatulehdus: 2 tippaa molempiin korviin.

Kolloidihopeageeli

Kolloidihopeageelin käyttö ulkoisesti: Käytä runsaasti ja niin usein kuin tarvitaan palovam­moihin,  auringonpolttamaan ihoon, säärihaavoihin, haavoihin, ruhjeisiin, mustelmiin, ihottumiin, vaippaihottumaan, hiivainfektioon ja akneen. Sopii hyvin myös vesirokon kutinan ja rupien estämiseen.